1. Welcome to TRD Forums! A community for Toyota, Lexus, and Scion Enthusiasts. To enjoy all the benefits of the site, we invite you to signup.

problem wiring new radio...

Discussion in '8th Gen' started by toasterburn, Aug 31, 2014.

  1. Offline

    toasterburn New Member

    Message Count:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    3
    I'm trying to install a Kenwood radio into a 2000 Chevy Prizm. I bought the correct wiring harnesses and wired everything up, but it's not working right.

    The radio only works if I unplug and then replug the wiring harness. Then I can turn the car on and off a few times and everything seems fine. If I leave the car off for a few minutes though, the radio wont turn on again until I unplug and replug the wiring harness again.

    Any ideas what's going on?
  2. Offline

    Goldy Well-Known Member

    Administrator
    Message Count:
    31,978
    Likes Received:
    2,861
    Trophy Points:
    61,468
    Vehicles:
    Lexus IS300
    You sure every wire is 100% in the correct place?
  3. Offline

    toasterburn New Member

    Message Count:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    3
    Yea, I'm sure everything is wired together right because the harnesses came with straightforward diagrams. And I soldered the wires, so no chance of a loose one.
  4. Offline

    Goldy Well-Known Member

    Administrator
    Message Count:
    31,978
    Likes Received:
    2,861
    Trophy Points:
    61,468
    Vehicles:
    Lexus IS300
    guess the radio is bad?
  5. Offline

    James Bullshit Police

    Moderator
    Message Count:
    15,361
    Likes Received:
    978
    Trophy Points:
    943
    Location:
    Vehicles:
    ZZE110, MA70, JZA70, AE92 GT-S x2, xB with a rollcage, 900 ft-lb Dodge Ram
    Do you still have the stock radio to try out? That should isolate the problem to the car's wiring or the new harness and radio.
  6. Offline

    FriskyDingo Well-Known Member

    Message Count:
    237
    Likes Received:
    42
    Trophy Points:
    178
    Location:
    Canada
    Vehicles:
    2000 Corolla CE
    I know some of the wiring diagrams arent exactly right one wire was off when i did mine but i forget which one.
  7. Offline

    cBass buffalo bell lover

    Message Count:
    10,347
    Likes Received:
    765
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Stockton, CA
    Vehicles:
    2005 Corolla XRS
    i thought it was match the colors and you will be fine? thats what i did
  8. Offline

    FriskyDingo Well-Known Member

    Message Count:
    237
    Likes Received:
    42
    Trophy Points:
    178
    Location:
    Canada
    Vehicles:
    2000 Corolla CE
    I forget which website mine came from it had the wiring colors and the pinout for the back of the stock stereo.The stereo pinout was 100% and what i used to figure out the wiring diagram was off.

Share This Page